masak kari tulang
lazat sangat
Lalu mama dapatkan cara darinya....
terima kasih Pah
Bahan A
Bawang merah
Bawang putih
halia
Bahan B
Kayu manis
Cengkih
Bunga lawang
Buah Pegaga
Bahan C
Rempah kari Alibabas
Santan
Kentang
Garam
Asam
kerisik
air
Cara-caranya:
1.
Bahan A dihiris halus
2.
Tumis bahan A dan
bahan B hingga wangi
3.
Masukkan serbuk
kari(tidak perlu bancuh dengan air)
4.
Masak dengan api yang
kecil dan kacau
5.
Masukkan air dan
kerisik hingga pecah minyak
6.
Masukkan tulang (air
hingga lepas tulang)
7.
Masak hingga mendidih
8.
Kecilkan api
hingga daging lembut
9.
Masukkan
santan,kentang ,asam dan garam.
No comments:
Post a Comment