Bahan-bahan :
Bahan A untuk tart
250 gm gula
250 gm butter
500 gm
tepung
3 biji telur
Bahan B untuk kastad
1 tin susu cair
100 -150 gm kastad
200 gm gula
4 cawan air
Bahan C untuk hiasan
Anggur merah
Strawberi
Kiwi
peach
Cara-cara
1.
Pukul butter dan
gula hingga putih dan ringan
2.
Masukkan telur
sebiji demi sebiji dan terus pukul
3.
Masukkan tepung
sedikit demi sedikit dan pukul hingga tepung melekat pada mangkuk adunan
4.
Biarkan doh dalam
peti sejuk selama 30 minit
5.
Canai doh dan
terap dengan penerap tat
6.
Letakkan doh pada
acuan tart yang telah disapu dengan mentega
7.
Bakar selama 20
minit hingga kekuningan
8.
Sejukkan
9.
Campur semua
bahan B
10.
Kacau atas api
hingga pekat
11.
Sejukkan dan
masuk dalam pipping bag
12.
Picitkan ke dalam
kulit tart
Hias dengan hirisan buah-buahan
No comments:
Post a Comment