Bahan-bahan
:
10 biji telur
1 sudu gula
3 sudu tepung gandum
minyak
Bahan untuk inti :
Bahan
A
500 gm isi ayam yang dipotong kecil
100 gm rempah kurma
Bahan B
1 labu bawang besar
2 ulas bawang putih
Halia
Cara –caranya :
1.
Kisar bahan B
2.
Tumis bahan B
hingga wangi
3.
Masukkan rempah
kurma dan kacau hingga garing
4.
Masukka ayam
hingga mendidih dan kering
5.
Angkat dan
sejukkan
6.
Pukul telur
dengan gula hingga kembang
7.
Masukkan tepung
gandum
8.
Kacau hingga rata
9.
Panaskan acuan
dan sapu minyak
10.
Tuang adunan ke
dalam acuan (separuh acuan)
11.
Masukkan lauknya
12.
Curahkan adunan
di atasnya sehingga penuh acuan
13.
Bakar menggunakan
api atas bawah sehingga masak
No comments:
Post a Comment