Bahan-bahan
:
Ayam yang dipotong kecil
3 ulas bawang putih dipotong nipis
1/2 biji bawang besar dicincang halus
3 biji cili padi
1 batang serai yang diketuk
2 kiub perencah tomyam
3 helai daun limau purut
Garam
5 biji baby tomato
½ batang karot dipotong bulat
1 biji bawang dibelah 6
bunga kobis/ kobis
Cendawan
Air
Cara-cara :
1.
Panaskan minyak dan tumis bawang merah dan bawang putih hingga
wangi
2.
Masukkan ketulan ayam
dan balik-balikkan sehingga separuh masak
3.
Masukkan serai dan
kemudian masukkan air sehingga tenggelam ayam
4.
Biarkan mendidih
seketika, kemudian masukkan kiub tomyam
5.
Masukkan karot, baby
tomato , cendawan, bunga kobis , cili padi dan bawang besar
6.
Masukkan daun limau
purut serta garam
7.
Biarkan mendidih dan
boleh diangkat
No comments:
Post a Comment